Stadsketen

July 21, 2020
1234 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Als remedie tegen COVID-19 schrijven wij de Ode voor. Een Ode aan Nijmegen die zich in de vorm van een keten door onze stad verspreidt. Spreek je liefde voor Nijmegen uit op www.stadsketen.nl

We willen zo graag verbonden blijven met mensen, maar ook met onze omgeving en dus onze stad Nijmegen. We missen onze stad zoals hij was en wat gaat ze worden als we weer de straat op mogen, samen mogen sporten, werken, musiceren, naar school mogen, uitgaan. Hoe deden we dit en gaan we dit doen in onze stad Nijmegen? Rutte zei op 19 mei: “Niemand weet precies hoe ons land er de komende tijd precies uit gaat zien. Hoe doe je dat, afstand van elkaar houden en toch met elkaar werken, leren, sporten en muziek maken. Doe daarom mee met www.stadsketen.nl.

Stadsketen is er voor iedereen in Nijmegen. Alle volwassen, maar ook alle kinderen. Spreek je liefde, je passie, je betrokkenheid bij Nijmegen en de Nijmegenaren uit over wat er was, wat er nu is, en wat er komt. Deze stadsketen is er, juist nu, want de samenleving is een “1,5-meter-leving” geworden en mensen zijn niet gemaakt voor een “op-afstand-leving”. Wat er ontstaat op deze website wordt onze gezamenlijke ode aan Nijmegen en zal een blijvende herinnering blijven aan onze stad gedurende deze periode, en geeft mogelijkheden voor de toekomst in Nijmegen.

Stadsketen loopt van 1 juli 2020 tot en met 31 december

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings