Nijmeegse Crisisraad vraagt alle Nijmegenaren om goede raad

July 10, 2020
2131 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

De Nijmeegse Crisisraad is een platform waar Nijmegenaren elkaar 'een hert onder de riem steken': op de website geven ouderen tips aan hun stadsgenoten. Waar putten zij moed uit en wat hield hen in een vorige crisis op de been? Het resultaat wordt verspreid onder jongeren.

De Nijmeegse Crisisraad is een plek waar bezorgde Nijmegenaren goede raad kunnen uitwisselen en elkaar zo 'een hert onder de riem' kunnen steken! Voor veel mensen is de coronacrisis namelijk de eerste ervaring met een landelijke crisis. Vooral jongeren werden én worden voor het eerst geconfronteerd met langdurig binnenblijven, met overheidsingrijpen en met onzekerheden over werk, gezondheid en toekomst. Wat doe je in zo'n nieuwe situatie?

Het liefst zou je iemand die al eerder moeilijke tijden heeft meegemaakt om goede raad vragen: mensen met levenservaring kunnen als geen ander geruststelling bieden. Maar wat doe je als je niet meer bij opa of oma langs mag? Door de ingevoerde corona-maatregelen werd het onmogelijk voor generaties om elkaar te bezoeken. Daarom is De Nijmeegse Crisisraad in het leven geroepen: op www.nijmeegsecrisisraad.nl kunnen Nijmegenaren elkaar kunnen steunen.

Geniet van het moment. Je kunt nu met tijd, rust en aandacht reageren op dat wat je tegenkomt - Louise (57)

De Crisisraad verspreidt invulformulieren in zorgcentra, bij ouderenorganisaties en in instellingen voor begeleid wonen: ouderen kunnen op het formulier antwoord geven op vragen als: ‘Wat is uw advies aan anderen in deze crisistijd?’, ‘Waardoor behoudt u de moed?’ en ‘Heeft u kijk-, lees- of luistertips die u helpen de crisis door te komen?’. De antwoorden worden verzameld op www.nijmeegsecrisisraad.nl en onder de jonge doelgroep verspreid via de website, via lokale radio-initiatieven en via social media.

 

Heb plezier in de dingen die je kunt doen. Ik geniet van de mensen die voorbij komen als ik op mijn balkon zit. Bijvoorbeeld een vrouw met een hondje, die zie ik elke dag. - Ans (82)

De Nijmeegse Crisisraad is een initiatief van stadsdichter Wout Waanders, striptekenaar Jelko Arts, webdeveloper Sebastiaan Andeweg, en Bibliotheek Gelderland Zuid. De Nijmeegse Crisisraad kreeg onder meer hulp van Club Goud

 

 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings