de Bongerdbühne

July 09, 2020
2324 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

In een boomgaard in Groessen is een podium en tribune uit fruitkisten verrezen. Van 4 juli tot 17 augustus vinden hier elk weekend optredens plaats van bekende en lokale artiesten. Firma Weijland, Erwin Nyhoff, 1st of June (Lavalu), Jan Terlouw Jr, Yori Swart e.v.a. zullen nog de revu passeren!

Hoe breng je livemuziek en -theater naar livepubliek op een manier dat het intiem is en tóch binnen de huidige maatregelen valt? Men neme een prachtige boomgaard, een grote hoeveelheid fruitkisten en een groep door corona gepauzeerde – maar zeer gemotiveerde – geluidsmannen, artiesten en producenten en voilà een openluchttheater met zo’n 20 privéloges is geboren. Een dijk van een programmering met acts die staan te trappelen om weer te kunnen spelen, maakt project de Bongerdbühne compleet. Komt dat zien!

De Bongerdbühne is er voor cultuurliefhebbers uit de omgeving van Groessen, die de afgelopen maanden een tekort aan muziek en theater hebben opgelopen. Middenin een fruitboomgaard in Groessen kunnen zij in de maanden juli en augustus zeven weekenden op rij genieten van bijzondere artiesten. Zo werken we in een rap tempo om de agenda compleet te maken. 

Tijdens elke voorstelling zijn maximaal 32-46 bezoekers welkom. Elke loge of loveseat biedt plaats aan één of twee personen uit hetzelfde huishouden. Hier kan de bezoeker ook een borrelmand reserveren die vervolgens gevuld met lokale versnaperingen voor hen klaar zal staan. 

De organisatie rondom de Bongerdbühne bestaat uit een aantal lokale muziek- en theaterliefhebbers met een professionele achtergrond in de culturele evenementenindustrie. Naast creativiteit staan veiligheid en duurzaamheid bij hen hoog in het vaandel. Zo is de Bongerdbühne gebouwd door professionele bouwers waardoor veiligheid gewaarborgd wordt. De fruitkisten die zijn gebruikt tijdens het bouwen van de tribune en het podium, worden in augustus weer hergebruikt voor de nieuwe fruitoogst.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings