Grand Hotel Welzijn brengt Doetinchemse mensen in beweging

July 09, 2020
2347 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Laborijn, Humanitas, De Stadskamer, VV Doetinchem en Vitaal op Weg bieden, ook in deze tijd, maatjeswerk. In plaats van mensen uit te nodigen om gezamenlijk te eten en te sporten, deed een grote groep vrijwilligers, een stap naar de mensen toe en werd een passend food en informatiepakket uitgereikt.

Grand Hotel Welzijn

Laborijn, Humanitas, De Stadskamer, VV Doetinchem en Vitaal op Weg hebben een initiatief gestart om mensen in de Doetinchemse wijken Noord, Overstegen en Schöneveld, die in een sociaal isolement zitten, te helpen om samen in beweging te komen. Het doel van het initiatief is om deze mensen een start te laten maken om  meer actief deel te nemen aan de maatschappij, bijvoorbeeld door elkaar te ontmoeten, samen te sporten of gemeenschappelijke interesses te delen of om samen gezond te koken en gezellig te eten.

We noemen het Grand Hotel Welzijn. De naam behoeft vast niet veel uitleg. Hoofdingrediënten zijn:  van betekenis willen zijn; de gezamenlijke reis van vandaag creërt het welbevinden van morgen; warm, verbindend, vervullend, spontaan, ontmoeten.


Voor wie

Het initiatief richt zich op mensen van 20 tot 60 jaar die weinig tot niet meedoen in de samenleving en voor wie wekelijkse sport- en spelactiviteiten of gezellig samen zijn al heel waardevol is om het isolement te doorbreken.

Cadeaupakket

In april zou er een eerste activiteit plaatsvinden, een voorjaarslunch op het sportpark van Voetbalvereniging Doetinchem. Deze lunch kon in verband met de coronacrisis niet doorgaan.

Om de doelgroep toch iets aan te bieden is ervoor gekozen om iedereen een cadeaupakket aan te bieden. Naast eten, zoals verse groenten om soep mee te maken, zit in het pakket een uitnodiging voor het vervolg en informatie over diverse voorliggende voorzieningen en activiteiten die bijdragen aan het welzijn en welbevinden van kwetsbare doelgroepen. Ook zit er een programma bij met activiteiten waar men, in de komende maanden, aan kan deelnemen zoals (online) spelletjes en online koffiemomentjes. In het pakket zit verder contactinformatie (een telefoonnummer en een whatsapp – mogelijkheid) zodat iedereen weet dat er altijd iemand voor ze klaarstaat.

Via Laborijn, Humanitas en de Stadskamer ontvingen veel huishoudens een uitnodiging om dit cadeaupakket thuis in ontvangst te nemen, of op 1 en 3 juli op te halen bij VV Doetinchem. De vrijwilligers hebben ruim 350 pakketten uitgereikt.

 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings