SDC Putten, voetbal voor 60 plussers; gezond en gezellig

July 08, 2020
2297 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

SDC Putten voorziet in deze coronatijd in de behoefte van jongere ouderen om door middel van voetbal actief te blijven zowel fysiek als sociaal. Een bakkie voor het voetbal, warming up, partijtje en daarna "in de derde helft" weer een bakkie of wat fris.

We spreken hier over 60-plussers, waarvan ongeveer de helft ouder is dan 70 jaar. Bewegen met walking football; voetballen op een klein veldje, 7 tegen 7, niet hardlopen en geen slidings. Belangrijk om lekker fit te worden en te blijven in een ontspannen setting. Voor deze manier van bewegen en sociale interactie bestaat een flinke belangstelling. Een paar maanden lockdown raakt deze groep twee keer; fysiek en sociaal. Mooi om te zien dat we met ons initiatief nu elke dinsdagmiddag jongere ouderen op ons veld hebben.

Wij danken de provincie Gelderland dat zij ons hebben ondersteund hiermee!

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings