Radioprogramma SWHSpeciaal

July 07, 2020
2402 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Vanaf dinsdag 17 maart verzorgen meerdere vrijwilligers van RTV Hattem tezamen met medewerkers van SWH het radioprogramma SWH Speciaal. Het programma richt zich op ouderen en de zwakkeren in de samenleving. Door de webcam is het programma ook op het kanaal van tv Hattem te zien.

Radioprogramma voor ouderen en de zwakkeren in de samenleving
Vanaf dinsdag 17 maart verzorgen meerdere vrijwilligers van RTV Hattem tezamen met medewerkers van SWH het radioprogramma SWH Speciaal. Dit programma wordt vanaf die datum elke dinsdag tussen 09.00 uur en 10.00 uur uitgezonden. Het programma richt zich op ouderen en de zwakkeren in de samenleving. 

Inhoud programma
De inhoud bestaat uit informatie, gericht op nieuws, ontwikkelingen en richtlijnen die zijn gerelateerd aan de corona-maatregelen. Voor het maken van het programma hanteren we de coronarichtlijnen. Dit betekent dat we geen gasten in de studio ontvangen, maar wel telefonisch gasten in de uitzending hebben. Elke week zijn er drie telefonisch gasten, vaak vrijwilligers zoals iemand van het Rode Kruis die informatie geeft over het Coronahulppunt Hattem, maar ook de ouderen zelf komen aan het woord. In de uitzending worden kinderen opgeroepen tekeningen of kaartjes te maken voor ouderen. Deze worden door jongeren bezorgd bij de doelgroep.

We willen ouderen beter kunnen bereiken
Uit een kijk- en luisteronderzoek is duidelijk geworden dat ouderen minder goed de weg weten te vinden naar ons lokale radiostation. Ons lokale tv-kanaal wordt echter heel goed bekeken. Met behulp van een webcam die wij hebben kunnen kopen met provinciale subsidie kan SWH Speciaal rechtstreeks naar het tv-kanaal van RTV Hattem gestreamd kan worden.

Via het programma SWH Speciaal meer aandacht voor andere programma’s
Aansluitend aan ons radioprogramma is op het tv-kanaal het beweegprogramma Blijf in de Benen voor ouderen te zien. Dit programma is ons gratis ter beschikking gesteld door een fysiotherapeut en de vrijwilligers van RTV Hattem zorgen ervoor dat het wordt uitgezonden. Dit programma is vanaf 23 maart op tv-Hattem en stimuleert ouderen te bewegen vanuit hun stoel. Doordat ouderen naar ons programma kijken/luisteren, kunnen wij ze meteen stimuleren om mee te doen aan Blijf in de Benen.

De webcam kan ook ingezet worden voor de Zendtijd van de Kerken. Op zondag verzorgen wij sinds de corona-crisis tv-uitzendingen van kerkdiensten. Soms komt de predikant naar de studio en dan kunnen wij eenvoudig de uitgesproken overweging uitzenden.

Ook is het dan mogelijk om andere radioprogramma’s van radio Hattem live te streamen op tv. De oudere Hattemer krijgt op deze manier een gevarieerder tv-aanbod van zaken die in hun eigen woonomgeving spelen, waardoor de lange dagen alleen thuis wat prettiger worden.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings