De Mollenhof (Brummen): interviews bij cliënten Dagbesteding thuis

July 01, 2020
2953 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

De Mollenhof biedt dagbesteding met zorg voor een 30-tal cliënten. De gebruikelijke samenkomst in vaste groepen is nog niet mogelijk. Men heeft nu onderling geen contact en mist elkaar. Alle cliënten worden nu thuis geïnterviewd en gefilmd. Het resultaat wordt gebundeld & getoond bij iedereen thuis.

De Mollenhof levert zorg aan een 30-tal cliënten in de vorm van dagbestedings-activiteiten. De meeste cliënten komen meerdere dagdelen per week. De activiteiten liggen nu deels stil. Er komen wekelijks nog wel cliënten voor individuele zorg om hun mantelzorgers te ontlasten. Met de overige cliënten proberen we zoveel mogelijk contact te onderhouden door 2x per week bij iedereen soep langs te brengen en belrondes te houden. Dit gebeurt  door onze vrijwilligers. Zo houdt het team van. De Mollenhof een oogje in het zeil en volgen we hoe het met iedereen gaat.

Helaas hebben de cliënten, die gewend waren om in groepjes samen te zijn, nu onderling geen contact. Cliënten missen de bezoeken aan De Mollenhof en missen elkaar, men had onderling een sterke band. Dit project is erop gericht om de onderlinge contacten te onderhouden. Hiermee blijft de sociale verbinding waar De Mollenhof om bekend staat bestaan. Ook kunnen vrijwilligers op deze wijze betrokken blijven bij de activiteiten van De Mollenhof.

We gaan met tablets periodiek langs alle cliënten. Zij worden dan kort geïnterviewd en gefilmd. De vragen zijn gericht op hoe het met ze gaat, hoe ze hun dag doorbrengen etc.

Al deze filmpjes worden bewerkt en gemonteerd tot één geheel. Met deze film gaan de vrijwilligers weer langs de cliënten zodat zij ook kunnen zien hoe het de anderen vergaat. Ook kunnen er beelden in verwerkt worden hoe het nu op De Mollenhof is en men kan digitale groeten aan elkaar overbrengen. Cliënten zijn vanwege hun beperkingen zelf niet in staat om onderling d.m.v. videobellen contact te onderhouden. 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings