Lunch Ons Raadhuis komt naar je toe!

June 26, 2020
1692 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Toen Ons Raadhuis op 16 maart dicht ging besloten vrijwilligers Ietje Sans en Coby Lenting om elke vrijdag een lunch naar 14 alleenstaande deelnemers te brengen. Spontaan, betaald uit eigen zak en geen idee voor hoe lang. Dankzij de subsidie van de Provincie kunnen ze doorgaan tot de zomer.

Ons Raadhuis ging op 16 maart voorlopig dicht vanwege de corona-maatregelen. Dat was het begin van een lastige eenzame tijd voor de 250 merendeels alleenstaande deelnemers aan Ons Raadhuis. Tot die tijd was het een gezellig centrum waar je op elk moment kon binnenvallen en vertrekken. En waar per week 350 keer werd meegedaan aan een activiteit, of mensen binnen kwamen voor koffie, een praatje, een spelletje of voor de krant. Samen met de ruim 65 vrijwilligers van Ons Raadhuis was het een levendige en gezellige bedoening. En we gaan er van uit dat die tijd weer terug komt.

Je kon ook elke dag komen lunchen. Voor een aantal deelnemers een belangrijk vast punt in de week om naar uit te kijken.

Twee vrijdag- vrijwilligers, Ietje Sans en Coby Lenting,  vonden dan ook dat het lunchen door moest gaan. Vanaf vrijdag 20 maart zijn ze elke vrijdag tussen 12 en 14 uur naar de vaste vrijdaglunch-deelnemers gegaan met een broodje, rozijnenbrood, plakken ontbijtkoek en de vrijdag-tonijnsalade. En iets lekkers erbij  als een gebakje, plak cake of ander zelfgemaakt bakwerk.

Ze maken de pakketten ’s morgens klaar en gaan vanaf 12 uur met de lunchboxen op pad. De deelnemers kijken uit naar hun komst en naar het praatje erbij. Afleveren en bezoek worden vanzelfsprekend volgens corona-regels uitgevoerd.

Toen ze er aan begonnen wisten Ietje en Coby niet hoe lang het zou duren. Ze betalen het uit eigen zak en er zijn wat donaties geweest. De veertien deelnemers zijn er heel blij mee. Met een echt mens aan de deur die een praatje komt maken. Met de lekkere met liefde bereide verse lunch. Met een wekelijkse gebeurtenis om naar uit te kijken. En met het blijvend contact met Ons Raadhuis.

Ietje en Coby gaan dan ook gewoon door. Want ook al is Ons Raadhuis sinds 2 juni weer voorzichtig open gegaan, er kan voorlopig nog niet geluncht worden.

Het is dan ook fantastisch dat de Provincie Gelderland hier een grote financiële bijdrage aan levert. Nu gaan ze er mee door tot aan de zomervakantie.

 

 

 

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings