Anti-verveel pakketten actie Present Ede

June 24, 2020
2080 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

In de afgelopen weken kon Present Ede met de bijdrage van Provincie Gelderland een mooi project verder uitrollen. We vertellen hier graag meer over hoe vrijwilligers hulp bieden in de vorm van de anti-verveel-pakketten actie.

In de afgelopen weken kon Present Ede met de bijdrage van Provincie Gelderland het anti-verveel pakketten project gaan uitrollen. Het project richt zich op de brug slaan tussen vrijwilligers (mensen die zich graag zouden inzetten voor een ander) en mensen die deze hulp graag ontvangen.

Zo koppelt Present vrijwilligers aan het bieden van praktische hulp voor mensen (bijvoorbeeld door hulp bij boodschappen) of bieden vrijwilligers wat contact aan mensen die dreigen te vereenzamen in deze tijd. Er komen sociale activiteiten (m.b.v. dans, muziek, toneel etc.) die buiten plaatsvinden bij verpleeghuizen of andere zorginstellingen. 

Al met al vinden er (ondanks de afstand) prachtige ontmoetingen plaats en zien juist nu veel mensen naar elkaar om. Ook een heel mooi voorbeeld daarvan, is het 'Anti-verveel-pakketten' project in samenwerking met de plaatselijke ambulant hulpverleners, waarbij vrijwilligers via Present Ede omzien naar de ander: namelijk voor kinderen van gezinnen die het moeilijk hebben. Deze kinderen kunnen op deze manier ook in deze coronacrisis samen spelen, met zorgvuldig uitgezochte spulletjes van de samenstellers (vaak ook gezinnen die er een kaartje met een leuke boodschap bij deden). Er zijn totaal bijna 50 pakketten uitgedeeld. 

We kregen een prachtige reacties van verschillende hulpverleners en gezinnen, enthousiast over de hoeveelheid pakketten, hoe ze met liefde beplakt en versierd waren en hoe de gezinnen hebben genoten van het uitpakken. De ontvangers waren blij verrast. 

Heel bijzonder hoe de Provincie Gelderland bijdraagt aan de plannen van Present Ede en zo met vele vrijwilligers bijdraagt aan een mooiere en wellicht wat zonnigere Edese samenleving in deze tijd, vol van prachtige ontmoetingen.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings