‘Niet Alleen’ in Coronatijd – Present Wageningen

June 17, 2020
2155 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

In de afgelopen weken kon Present Wageningen met de bijdrage van Provincie Gelderland een aantal mooie projecten verder uitrollen en hebben de eerste projecten plaatsgevonden. We vertellen hier graag meer over hoe vrijwilligers hulp bieden in de vorm van projecten en de anti-verveel-pakketten actie.

In de afgelopen weken kon Present Wageningen met de bijdrage van Provincie Gelderland een aantal mooie projecten verder uitrollen en hebben de eerste projecten plaatsgevonden. Het ‘Niet Alleen’ in Coronatijd’ project richt zich op de brug tussen vrijwilligers (mensen die zich graag zouden inzetten voor een ander) en mensen die deze hulp graag ontvangen.

Zo koppelt Present vrijwilligers aan het bieden van praktische hulp voor mensen (bijvoorbeeld door hulp bij boodschappen) of bieden vrijwilligers wat contact aan mensen die dreigen te vereenzamen in deze tijd. Er komen sociale activiteiten (m.b.v. dans, muziek, toneel etc.) die buiten plaatsvinden bij verpleeghuizen of andere zorginstellingen, namelijk het ‘Let’s go Dancing!’ project. De eerste twee projecten hebben al plaatsgevonden en die waren een groot succes: er werd gelachen of juist heerlijk geluisterd naar de muziek. Er zullen de komende maanden nog vele projecten volgen!

Al met al vinden er (ondanks de afstand) prachtige ontmoetingen plaats en zien juist nu veel mensen naar elkaar om. Ook een heel mooi voorbeeld daarvan, is het 'Anti-verveel-pakketten' project in samenwerking met de Voedselbank, waarbij vrijwilligers via Present Wageningen omzien naar de ander: namelijk voor kinderen van gezinnen die bij de Voedselbank komen. Deze kinderen kunnen op deze manier ook in deze coronacrisis samen spelen, met zorgvuldig uitgezochte spulletjes van de samenstellers (vaak ook gezinnen die er een kaartje met een leuke boodschap bij deden). Er zijn totaal bijna 80 pakketten én twee dozen vol met het 'Evert, Het Groot Veluwe Vakantiedoeboek' uitgedeeld, die wij via een donateur (via Present Nederland) bij deze actie mochten uitdelen.

We kregen een prachtige reactie van de voedselbank, enthousiast over de hoeveelheid pakketten, hoe ze met liefde beplakt en versierd waren en hoe de loods ermee werd opgefleurd. De klanten waren blij verrast en er was zoveel dat zelfs sommige grootouders een pakket mee konden krijgen om uit te delen aan hun kleinkinderen, wat hen misschien nog wel enthousiaster maakte dan ouders van gezinnen. Klanten vroegen: “Het is toch geen Sinterklaas?” en bedankten alle lieve mensen die hieraan hebben bijgedragen.

Heel bijzonder hoe de Provincie Gelderland bijdraagt aan de plannen van Present Wageningen en zo met vele vrijwilligers bijdraagt aan een mooiere en wellicht wat zonnigere Wageningse samenleving in deze tijd, vol van prachtige ontmoetingen.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings