IJsselhoeven, schoonheid en troost

het Nederlandse polderlandschap in het Coronatijdperk; foto: Wicher Naberman
June 22, 2020
2348 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Stichting IJsselhoeven vraagt 15 fotografen om voor ons foto's te maken die de schoonheid van de streek laten zien en troost bieden in de Corona-tijd en nog lang daarna. De foto's worden als ansichtkaarten verspreid in de IJsselvallei.

In deze tijd hebben we misschien nog meer dan anders behoefte aan schoonheid. Om beelden te zien van onze omgeving waar we trots op zijn. Misschien beelden die herinneren aan de schoonheid van wat eens was, wat misschien verloren gaat, waard om te behouden of tenminste in herinnering te houden.
Beelden ook die troost kunnen bieden voor wat we hebben meegemaakt of nog gaan meemaken want, hoewel het lijkt alsof de corona voorbij is, we zitten er waarschijnlijk nog heel lang mee opgescheept. Zeker ouderen.
Vanuit Stichting IJsselhoeven - een erfgoedstichting die zich inzet voor het behoud van de markante boerderijen in de IJsselvallei, zie ijsselhoeven.nl - hebben we het initiatief genomen voor het project ‘IJsselhoeven, schoonheid en troost’. De Provincie Gelderland ondersteunt het project financieel. 
Wat houdt het project in? We vragen een aantal fotografen, van wie we weten dat ze mooi werk leveren, foto’s te maken over het thema ‘schoonheid en troost’. Iedere fotograaf geeft op zijn of haar eigen manier invulling aan het thema.
Met sommigen van hen hebben we eerder samengewerkt. De meeste zijn beroepsfotografen, anderen zijn goede amateurs.

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings