Reportage ramadan in coronatijd

May 22, 2020
60 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Als je je registreert, word je op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je ook afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Subsidie voor jouw plan?

Brengt jouw initiatief mensen met elkaar in contact in deze moeilijke tijd? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten! Kijk hier voor meer informatie.

 

 

De ramadan is dit jaar anders door de coronacrisis. De lokale omroep Ede en stichting Sabiel maken samen een reportage over de beleving van ramadan in deze tijd. Meiden van meidengroep BigSis interviewen een groep zeer diverse Edenaren hierover.

De reportage over ramadan tijdens de corona-crisis bbevat 4 afleveringen. De afgelopen 2 weken zijn er 3 afleveringen gemaakt. De meiden van BigSis hebben een training gehad in interview-technieken en filmen. Edenaren zijn benaderd voor de interviews, dit zijn mensen van verschillende afkomsten, mannen en vrouwen en jong en oud. Er zijn interviews gehouden en filmpjes gemonteerd. De laatste week van de ramadan zijn er nog een paar interviews en worden dingen voor de voorbereidingen van het suikerfeest (de afsluiting) gefilmd.

In de bijlage in eerste instantie aflevering 3, dit is de meest recente.

amadan 2020 aflevering 3

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings