Liedjes op maat

May 19, 2020
246 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Als je je registreert, word je op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je ook afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Subsidie voor jouw plan?

Brengt jouw initiatief mensen met elkaar in contact in deze moeilijke tijd? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten! Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Kent u iemand in uw naaste omgeving die het moeilijk heeft en zich eenzaam voelt in deze coronatijd? Een familielid misschien of iemand in uw straat of buurt. U kunt wat bijzonders voor hem of haar doen via ‘Liedjes op maat’. Voor informatie mail naar liedjesopmaat@gmail.com.

Verras een dierbaar familielid of een buurtgenoot met een lied-op-maat

Kent u iemand in uw naaste omgeving die het moeilijk heeft en zich eenzaam voelt in deze coronatijd? Een familielid misschien of iemand in uw straat of buurt. U kunt wat bijzonders voor hem of haar doen via  ‘Liedjes op maat’. Dat is een project van een stel enthousiaste Nijmegenaren die graag iets voor anderen willen doen in deze rare tijden. Laat een speciaal lied maken. Het kost u niets, want de provincie Gelderland ondersteunt het project.

Misschien heeft u meteen een persoon voor ogen die u wilt ‘nomineren’. Weet u zich iets leuks te herinneren dat u samen heeft meegemaakt? Wat kenmerkt de genomineerde dat u heel bijzonder vindt? Wat zou u die dierbare persoon willen vertellen dat hem of haar opfleurt? Laat het verwerken in een mooi lied.

Hoe gaat dat? U geeft ons per mail of telefoon informatie over de persoon. En ook andere mensen in de omgeving kunnen informatie aanleveren. Dan gaat het om andere familieleden of buurtgenoten bijvoorbeeld. We hebben een handig vragenlijstje gemaakt dat u kunt invullen. Daarbij levert u samen ook foto’s aan, als dat kan.

Zanger/liedmaker/tekstschrijver Peter Hendriks maakt vervolgens een liedtekst. We zoeken er een passende melodie bij. Muzikant/zanger Dirk Wim in ’t Hof studeert het lied in en brengt het ten gehore.

We combineren de muziek en zang met de foto’s, en zorgen dat dit lied-op-maat bij u terecht komt. U kunt het digitale bestand dan laten zien en horen op uw tablet, laptop of telefoon op een geschikt moment. Uw genomineerde krijgt een blijvende, positieve herinnering aan deze lastige coronatijd.

Heeft u interesse en kent u iemand uit uw omgeving aan wie u dit unieke cadeau wil geven, stuur dan een mail naar liedjesopmaat@gmail.com of bel Bert Lagerweij op 06-13211179. Vermeld in uw mail uw naam  en telefoonnummer, de naam van de persoon voor wie we het lied kunnen maken en uw relatie tot deze persoon.

Wij nemen contact met u om te kijken hoe we het samen aan kunnen pakken. Dan start het verzamelen van de informatie en de foto’s en gaan we er meteen mee aan de slag! Na 1 tot 2 weken krijgt u het unieke lied toegestuurd, nogmaals zonder dat hier kosten voor u aan verbonden zijn. Het aantal liedjes dat we kunnen maken, is beperkt, dus neem snel contact op als u een geschikt persoon weet.

 Op YouTube vindt u een voorbeeld van hoe zo’n lied eruit zou kunnen komen te zien, kijk op:
Liedjes op Maat Nijmegen

We kijken uit naar uw nominaties!

Met vriendelijke groeten, Peter Hendriks, Dirk Wim in ’t Hof en Bert Lagerweij
06 132 111 79

liedjesopmaat@gmail.com

Liedjes op maat

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings