BuitenMuziek voor de Binnenblijvers, West Betuwe

May 30, 2020
9908 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Elke zaterdagmorgen trekken de muzikanten Roelof Krijgsman (accordeon) en George Pancras (trompet) er op uit om naar locaties te gaan waar mensen wonen die vanwege het coronavirus beperkt de deur uit kunnen en die ook moeilijk visite kunnen ontvangen. In de gemeente West Betuwe.

De muzikanten delen meezingboekjes uit en vragen ook om verzoeknummers. Dat kan van alles zijn. Van 'Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder' tot 'Schipper mag ik overvaren' en van 'Bach' tot 'We'll meet again'. Improviseren is hun 2e natuur. De concerten zijn bedoeld om een fijne sfeer neer te zetten samen met de mensen voor wie ze spelen en voor de toevallige voorbijgangers. Het project wordt ondersteund door de Provincie Gelderland. De afgelopen weken hebben George en Roelof  al op verschillende locaties muziek gemaakt in West Betuwe: o.a. onder het balkon van een flat, een bejaardenhofje en bij een Thomashuis waar één van de bewoners spontaan haar dwarsfluit pakte om mee te spelen. 

Als de muziek is gestopt, gaat de gezelligheid nog even door. Want dat is ook de kracht van muziek...mensen vergeten even de narigheid en blijven nog wat nakletsen met elkaar vanaf hun tuin, stoepje of balkon. 

 

Images

BuitenMuziek voor de Binnenblijvers Tricht - 13-6-2020

BuitenMuziek voor de Binnenblijvers Varik 16-5-2020

BuitenMuziek voor de Binnenblijvers Beesd

BuitenMuziek voor de Binnenblijvers Ravestein 30-5-2020

BuitenMuziek voor de Binnenblijvers s Heerenloo Geldermalsen

Buitenmuziek voor de binnenblijvers - Prinsenhof Geldermalsen

Buitenmuziek voor de binnenblijvers - Geldermalsen

Gezellig napraten na het optreden buitenmuziek voor de binnenblijvers

Buitenmuziek voor de binnenblijvers - Donkere Gaard Tricht

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings