Technisch ondersteuning Odensehuis Thuis

May 15, 2020
452 keer bekeken 1 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Als je je registreert, word je op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je ook afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Subsidie voor jouw plan?

Brengt jouw initiatief mensen met elkaar in contact in deze moeilijke tijd? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten! Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Het Odensehuis zet technische hulpmiddelen in voor o.a. beeldbellen en online activiteiten t.b.v. hun deelnemers die nu als gevolg van de corona crisis thuis moeten blijven. Zo blijft contact en communicatie met mensen met dementie en hun naasten mogelijk.

ODENSEHUIS THUIS

Het Odensehuis is gestart met het inzetten technische/digitale toepassingen voor het contact en communicatie met mensen met beginnende dementie en hun naasten mantelzorgers in deze crisissituatie maar ook daarna te vergroten,, de dagelijkse structuur terug te brengen en te zorgen voor online lesactiviteiten om de mensen met dementie thuis te activeren en de mantelzorger te ontlasten. De digitale toepassing(en) dragen zo bij aan ontmoeting met familie en anderen (op afstand), sociaalcontact en behoud eigen netwerk. Voor veel mensen is het zlefstandig beeldbellen met behulp van Iphone en/of Ipad een brug te ver. Voor hen zet het Odensehuis in de komende periode  een nieuw hulpmiddel in de Femly.nl in. We starten met het in bruikleen geven van 5 beeldschermen. We worden hierbij ondersteunt door Zlimthuis. 

Naast het beeldbellen zijn we gestart met het opnemen van lesactiviteiten die we op youtube plaatsen en ook via onze website onder de aandacht brengen. De filmpjes worden enthousiast ontvangen. Nu we op zeer beperkte schaal weer open gaan zullen we ook die ervaringen online met de deelnemers thuis delen. Wordt vervolgd.

Groeten Louisa Bosker

neem contcat op voor meer informatie louisa.bosker@odensehuisgelderland.nl M; 0643890432

Images

Comment

Twitter

1  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Louisa Bosker May 15, 2020

Graag komen we in contact met andere organisaties die ervaring hebben in het begeleiden van mensen in de thuis sitituatie in een vroeg stadium van dementie. Vriendelijke groet Louisa Bosker (louisa.bosker@odensehuisgelderland.nl)

Cookie settings