Heel Lingewaard bakt, Willems keuken en coronahulplijn

May 14, 2020
452 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Als je je registreert, word je op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je ook afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Subsidie voor jouw plan?

Brengt jouw initiatief mensen met elkaar in contact in deze moeilijke tijd? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten! Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Inwoners uit Lingewaard willen graag iets voor elkaar doen tijdens de coronacrisis. Veel van die initiatieven worden door Stichting Welzijn Lingewaard (SWL) ondersteund. Er worden taartjes voor elkaar gebakken, eten gekookt voor ouderen en er is een coronahulplijn voor een luisterend oor en advies.

Inwoners uit Lingewaard die het leuk vinden om te bakken, kunnen dat voor een andere inwoner doen. Het taartje mag voorzien zijn van een groet of wens. SWL kent via de coronahulplijn en vanuit haar netwerk mensen die zo'n taartje nu wel extra kunnen gebruiken.  Het taartje wordt persoonlijk bezorgd door vrijwilligers bij desbetreffende inwoner. Natuurlijk volgen zij de richtlijnen van RIVM tijdens bezorging. De bezorger van het taartje neemt een stoeltje mee, neemt plaats buiten bij de voordeur en kan zo een praatje maken op gepaste afstand.

Willem en zijn hulpkok Berry koken iedere donderdag 50 maaltijden in de keuken bij SWL. Willem wil graag iets doen voor de oudere en kwetsbare mede inwoner van Lingewaard. Koken is zijn passie, dus kwam hij met het idee voor ‘Willems keuken’. En zo staan Berry, Willem en Erna (Willems partner) iedere donderdag vanaf ’s morgens vroeg in de keuken bij SWL. Om vijf uur melden, met gepaste afstand, de vrijwillige chauffeurs zich in het pand. Zij brengen de maaltijden in de verschillende kernen van Lingewaard rond. De chauffeurs zijn inwoners die zich via de coronahulplijn gemeld hebben in de eerste weken van de coronacrisis, met de vraag of ze iets konden doen voor hun mede inwoners. SWL heeft hen gekoppeld aan dit initiatief.

 

Images

Willems keuken bij Goedemorgen Nederland

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings