We willen elkaar helpen vanzelfsprekend maken

March 31, 2020
119 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Als je je registreert, word je op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je ook afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Subsidie voor jouw plan?

Brengt jouw initiatief mensen met elkaar in contact in deze moeilijke tijd? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten! Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Met wehelpen.nl of Whapp (app) kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorgen voor een ander.

Een buurtgenoot heeft je hulp nodig. Natuurlijk ga je daarop in, zeker in deze bijzondere tijden. Goed van je! Maar daarnaast is het meer dan ooit belangrijk om ook goed op jezelf te passen. 

Met wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Ook kun je samen met bekenden via de website tijdelijk of wat langer zorgen voor een ander. 

Aanmelden is gemakkelijk: je hebt alleen een e-mailadres nodig, waarna je een aantal gegevens invult over jezelf en bij voorkeur een foto toevoegt. Het gebruik van de website is gratis en voor iedereen vanaf 16 jaar. Voor de hulp mag geen financiële vergoeding worden gevraagd of geboden. Help jij al mee?

Help veilig
De overheid geeft adviezen en past deze regelmatig aan. Zoals op 1,5 meter afstand van elkaar blijven, je handen vaak wassen en zoveel mogelijk thuis blijven, zeker als je klachten hebt. 

Vraag en aanbod 
De hulp op onze website gaat onverminderd door. Onze servicedeskmedewerkers screenen de profielen van aanbieders en hulpvragen intensief op passend bij deze periode. Voorbeelden zijn boodschappen doen, huisdier uitlaten, een gezellig praatje door de telefoon, leerlingen online begeleiden, maaltijd brengen, zorgpersoneel ondersteunen door bijvoorbeeld mondmaskers te maken. 

Whapp: de matchingsapp voor burenhulp
WeHelpen heeft ook een app - Whapp - die buurtgenoten snel verbindt. Whapp heeft een rubriek 'Corona' met aangepaste activiteiten die in deze periode van belang kunnen zijn. Je kunt Whapp heel goed náást wehelpen.nl gebruiken. Inloggen op Whapp kan eenvoudig met je wehelpen-wachtwoord. Kijk op whapp.nl vooor meer informatie.

Blijf een beetje op elkaar letten, help elkaar en blijf gezond. Want samen komen we hier doorheen. 

WeHelpen is ook actief op specifieke thema's, zoals Mantelzorg, Orthopedie, Dementie en Niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Dit laatste is een complexe aandoening die op allerlei manieren invloed heeft op de betrokkenen. We helpen je graag op weg in deze wereld op wehelpenhersenletsel.nl. Want zorgen voor een naaste hoef je niet alleen te doen. 

Images

Ook Eric Corton ondersteunt Whapp

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings