Het zal me een zorg zijn

March 30, 2020
185 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Als je je registreert, word je op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je ook afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Subsidie voor jouw plan?

Brengt jouw initiatief mensen met elkaar in contact in deze moeilijke tijd? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten! Kijk hier voor meer informatie.

 

 

“Het zal me een zorg zijn” is een initiatief dat in nauw contact staat met de zorg en vanuit de zorg een concrete vraag neerlegt bij vrijwilligers die zich willen inzetten. Hiervoor zoeken wij gemotiveerde vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan de crisis samen met de zorg!

Dat klopt! Het is ook een zorg, een zorg die onze helden in deze roerige tijden van het corona virus niet meer langer alleen kunnen dragen. Aangezien er steeds meer patiënten in rap tempo bijkomen is het noodzakelijk dat de zorg ontlast wordt van de oplopende hoge werkdruk die zij ervaren.

“Het zal me een zorg zijn” is een initiatief dat in nauw contact staat met de zorg en vanuit de zorg een concrete vraag neerlegt bij vrijwilligers die zich willen inzetten. Hiervoor zoeken wij gemotiveerde vrijwilligers die hun steentje willen bijdragen aan de crisis die op dit moment ons land in zijn greep houdt.

Hoe kan ik bijdragen?

Aanmelden als vrijwilliger doe je via de partnerorganisatie: www.marechalchallenge.nl. Na het aanmelden worden de juist vrijwilligers gekoppeld aan de zorginstellingen en nemen deze contact met je op.

Daarnaast kan je jezelf op aanwezig zetten op ons evenement “Het zal me een zorg wezen ik help mee in de zorg” en zoveel mogelijk vrienden uitnodigen/taggen om hetzelfde te doen! Vervolgens komen in dit evenement updates over welke organisaties hulp zoeken in de zorg en waar deze gelegen zijn. 

Zet jezelf dus op aanwezig, meld je aan en laat het wel jouw zorg wezen!

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings