Cor-Daadjes, samen actief met en voor ouderen ondanks corona

March 29, 2020
134 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Als je je registreert, word je op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je ook afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Subsidie voor jouw plan?

Brengt jouw initiatief mensen met elkaar in contact in deze moeilijke tijd? Dan vergoedt de provincie mogelijk de kosten! Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Cor-Daadjes zijn tips en idee├źn om, ook in deze moeilijke tijd, contact met de ouderen in onze samenleving te houden. De tips zijn bedoeld voor ouderen, voor de familieleden en andere mensen in hun omgeving. Voor beroepskrachten, vrijwilligers, in zorg en welzijn of in de thuissituatie.

Onder de titel Cor-Daadjes hebben Fit-Art en Educatiepunt een hoop ideeën verzameld over hoe ouderen met de mensen in hun omgeving deze moeilijke tijd op een fijne manier door kunnen komen. Hoe kun je – ook op afstand – mooie dingen doen en elkaar een steuntje in de rug geven? We willen ons inzetten om de eenzaamheid onder ouderen te verminderen. 

We nodigen iedereen uit om via de Facebookpagina ook zelf ideeën aan te dragen, varianten te bedenken en ervaringen te delen. Zo krijgen we met z’n allen steeds meer inspiratie!

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings