Help de ondernemers van Doetinchem

March 23, 2020
162 keer bekeken 0 comments

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

In deze tijd kunnen we elkaar heel goed helpen. Door precies hetzelfde uit te geven, maar op een net iets andere manier. Kooplokaal Doetinchem is een gratis platform voor alle ondernemers in Doetinchem. En voor jou een makkelijke manier om te bestellen en bezorgd te krijgen. Help jij mee?

Het is maandagavond 16 maart. Gisteravond werd duidelijk dat alle horeca dicht moet. Ineens heeft Corona veel meer impact dan ik verwacht had. Mijn gedachten gaan uit naar ondernemers in onze binnenstad. Het is al niet heel makkelijk en voor een (heel) aantal bedrijven kan en zal dit de genadeklap zijn. Ik moet iets doen.

De volgende ochtend gaan we aan de slag. Geïnspireerd door het initiatief in Deventer, bouwen we in 72 uur tijd een webwinkel voor Doetinchem. De eerste gedachte om iets te betekenen voor horeca ondernemers, wordt al snel uitgebreid met winkeliers. Zeker nu de eerste winkeliers kiezen voor vrijwillige sluiting of beperkte openingstijden.

Lancering
Vrijdag gaan we los. Om 12:00. Binnen 24 uur melden meer dan 100 ondernemers zich aan. De eerste kinderziektes van het door ons gebouwde systeem komen al naar voren. Mijn team trekt zich niets aan van het weekend en werkt dag (en soms nacht) door om het systeem van goed naar uitstekend te krijgen.

Nieuwe maatregelen
Vandaag is het maandag. Ik heb net de persconferentie gehoord. Het wordt dus nog moeilijker. Het duurt nog langer. Heftig. Reden voor ons om nog meer te helpen. Het gaan nu even niet om winst maken. Geld verdienen. Als sociaal ondernemer is mij dat niet vreemd. Maar het voelt nu wel urgenter dan ooit. Ik help.

Help jij ook?
Dat kan heel eenvoudig: door precies hetzelfde uit te geven, maar op een net iets andere manier. Kooplokaal Doetinchem is een gratis platform voor alle ondernemers in Doetinchem. En voor jou een makkelijke manier om te bestellen en bezorgd te krijgen. Zo kun jij al helpen. Heb je niets nodig? En wil je toch helpen? Doneer dan. Ons binnenstad bedrijf zorgt ervoor dat uw donatie besteed wordt aan degene die het het hardst nodig hebben.

Strijkstok
En er blijft helemaal niets aan de strijkstok hangen. Iedereen die bijdraagt en meewerkt aan Kooplokaal Doetinchem doet dat helemaal gratis. Of eigenlijk … wordt betaald omdat het heel goed voelt om anderen te helpen. Wie goed doet, goed ontmoet.

Hopelijk is dat wat wij overhouden aan deze crisis.

Bron: https://kooplokaaldoetinchem.nl/heftig/

Images

Comment

Twitter

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings