Slim op weg in Gelderland

Talking Traffic-toepassingen verbeteren veiligheid en doorstroming

Serien Wiggers 12-10-2020 7285 keer bekeken 0 reacties

Talking Traffic-toepassingen hebben een positief effect op de verkeersveiligheid, de emissiereductie en de doorstroming.

Het gaat bijvoorbeeld om het geven van voorrang bij verkeerslichten en voortdurend in-car informatie geven over de maximumsnelheid. Automobilisten passen hierdoor hun snelheid aan en voertuigen hoeven minder vaak of minder lang te stoppen.

De resultaten zijn gebaseerd op data van zo’n 1,8 miljoen echte weggebruikers, die de gecertificeerde apps gebruiken. “Deze resultaten komen dus niet van verkeersmodellen, pilot-deelnemers of geënsceneerde verkeerssituaties”, aldus Vincent Habers, lid van het Talking Traffic-team bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Talking Traffic omvat een samenwerking tussen het ministerie van IenW, zestig regionale en lokale overheden en twintig nationale en internationale bedrijven. De verschillende Talking Traffic-toepassingen zijn gericht op het beter, veilig en sneller maken van het vervoer in Nederland.

Lees het hele artikel op de website van verkeersnet.nl

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
Cookie-instellingen