Laat het oude dorpshuis De Hanze in Maasbommel weer leven

Als deelnemer van ‘Mijn huis staat in Gelderland’ wordt er een unieke kans geboden om je eigen woning te bouwen in een leegstaand gebouw in Gelderland. Zie jij jezelf al wonen in een van deze locaties?

Aanmelden
Vanaf 1 oktober kun je je bij de gemeente van de locatie aanmelden. Kijk voor meer informatie op de locatiepagina van de locatie die jij interessant vindt!

Het voormalige dorpshuis De Hanze in Maasbommel was tientallen jaren het kloppend hart van Maasbommel en zoekt een nieuwe invulling. Voor dit unieke project zoeken we een groep die onder begeleiding van professionals hun droom gaan verwezenlijken. Doe jij mee?

Aanmelden voor de challenge in Maasbommel

Aanmelden

Kijk voor meer informatie op: www.westmaasenwaal.nl/challenge. Heb je vragen? Neem dan contact op met projectleider Willie van de Kamp. Hij is bereikbaar via WvdKamp@westmaasenwaal.nl of bel 0487 599 485.
Aanmeldingsperiode loopt tot 31 december 2020.

Laat het oude dorpshuis De Hanze weer leven

Het voormalige dorpshuis De Hanze aan de Meester van de Venstraat 2 was tientallen jaren het kloppend hart van Maasbommel. Sinds de oplevering van het nieuwe dorpshuis in 2019 staat het pand leeg. Het is één van de gebouwen die de identiteit vormen van Maasbommel. Natuurlijk moet er opgeknapt worden, maar in combinatie met het omliggende gebied ligt er een mooie kans.

Wij zoeken een nieuwe invulling voor dit voormalig dorpshuis. Het gebouw is zeer geschikt om ruimte te geven aan 4 woningen. Het gebouw heeft een oppervlakte van 550 m2 en staat op een kavel van 1.290 m2.

Werk samen aan je droomproject

Voor dit unieke project zoeken we een groep die onder begeleiding van professionals hun droom gaan verwezenlijken. We zoeken mensen die met aandacht en respect voor de historische kwaliteiten het dorpshuis een nieuw leven geven. Passend in de omgeving. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er aandacht is voor verduurzaming van de gebouwen.

Een bijzondere plek om je droom te verwezenlijken!

Gemeente West Maas en Waal

Onze ruim 19.300 inwoners tellende gemeente ligt in het Rivierengebied in het Land van Maas en Waal. Ingeklemd tussen de twee rivieren ligt dit mooie rustige stukje Nederland met uitgestrekte akkers en weiden, karakteristieke dorpen, slingerende dijken en kleurrijke boomgaarden. Dat maakt ‘t wonen hier erg aantrekkelijk. Zeker gezien de centrale ligging. Steden als Nijmegen, Tiel, ´s-Hertogenbosch en Arnhem zijn uitstekend bereikbaar. West Maas en Waal bestaat uit acht dorpen: 4 aan de Maas- en 4 aan de Waalkant. Ieder dorp heeft zijn eigen basisvoorzieningen, zoals scholen, winkels en sportvelden.

Maasbommel

In gemeente West Maas en Waal ligt prominent aan de Maas de kleinste Hanzestad van Nederland: Maasbommel. Het plaatsje telt zo’n 1.400 inwoners en werd vroeger ook wel ‘snoekenstad’ genoemd. De snoekvisserij leverde namelijk in de bloeitijd van het stadje veel geld op en bracht welvaart. Het gezellige Maasbommel staat nu bekend om de waterrecreatie. Er zijn verschillende jachthavens, campings en een groot strand. Vissen, zeilen, surfen en zwemmen, alles is mogelijk!

Foto onthulling bouwbord: Reinier Jansen

Afbeeldingen

De Hanze in Maasbommel

Twitter

Op de kaart

Cookie-instellingen