Wonen in de oorspronkelijke Gravin van Rechterenschool in Appeltern?

Als deelnemer van ‘Mijn huis staat in Gelderland’ wordt er een unieke kans geboden om je eigen woning te bouwen in een leegstaand gebouw in Gelderland. Zie jij jezelf al wonen in een van deze locaties?

Aanmelden
Vanaf 1 oktober kun je je bij de gemeente van de locatie aanmelden. Kijk voor meer informatie op de locatiepagina van de locatie die jij interessant vindt!

In Appeltern staat een van de oudste en meest bijzondere scholen in Nederland. De voormalige Gravin van Rechterenschool uit 1953 is geschikt om ruimte te geven aan drie à vier woningen of een woongroep.

Wonen in de oorspronkelijke Gravin van Rechterenschool?

In Appeltern aan de Spitsestraat staat de prachtige monumentale voormalige Gravin van Rechterenschool uit 1953. Deze school is vernoemd naar de gravin van Rechteren, die door een schenking de stichting van deze school mogelijk maakte. De school is inmiddels verhuisd maar bestaat nog steeds en is een van de oudste bijzondere scholen in Nederland. Het schoolgebouw bestaat uit 2 lokalen en enkele bijruimtes.

Wij zoeken een nieuwe invulling voor deze voormalige school. Het gebouw is zeer geschikt om - met behoud van de historische kenmerken - ruimte te geven aan drie à vier woningen of een bijzondere woongroep bijvoorbeeld. Het gebouw heeft een oppervlakte van 450 m2 en staat op een kavel van circa 2.000 m2.

Enthousiastelingen gezocht!

Voor dit unieke project zoeken we een groep die onder begeleiding van professionals hun droom gaan verwezenlijken. We zoeken mensen die met aandacht en respect voor de historische kwaliteiten de school of het dorpshuis een nieuw leven geven. Passend in de omgeving. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er aandacht is voor verduurzaming van de gebouwen.

Een bijzondere plek om je droom te verwezenlijken!

Interesse in het pand en de kijkdag gemist?

Kijk voor meer informatie op: www.westmaasenwaal.nl/challenge. Heb je vragen? Neem dan contact op met projectleider Willie van de Kamp. Hij is bereikbaar via WvdKamp@westmaasenwaal.nl of bel 0487 599 485

Willen jullie je als groep aanmelden voor deze locatie? Kijk dan op www.westmaasenwaal.nl/challenge voor het aanmeldformulier. Aanmeldingsperiode loopt tot 31 december 2020.

Gemeente West Maas en Waal

Onze ruim 19.300 inwoners tellende gemeente ligt in het Rivierengebied in het Land van Maas en Waal. Ingeklemd tussen de twee rivieren ligt dit mooie rustige stukje Nederland met uitgestrekte akkers en weiden, karakteristieke dorpen, slingerende dijken en kleurrijke boomgaarden. Dat maakt ‘t wonen hier erg aantrekkelijk. Zeker gezien de centrale ligging. Steden als Nijmegen, Tiel, ´s-Hertogenbosch en Arnhem zijn uitstekend bereikbaar. West Maas en Waal bestaat uit acht dorpen: 4 aan de Maas- en 4 aan de Waalkant. Ieder dorp heeft zijn eigen basisvoorzieningen, zoals scholen, winkels en sportvelden.

Appeltern

Het pittoreske dorpje Appeltern ligt aan de Maas en telt zo’n 800 inwoners. Het dorp staat vooral bekend om hét grootste tuininspiratiepark van Europa: De Tuinen van Appeltern met jaarlijks vele tienduizenden bezoekers. Bijzonder is ook stoomgemaal De Tuut, geregistreerd als rijksmonument en nog steeds te bezichtigen voor publiek als museum. Er is in Appeltern een veerverbinding met het Noord-Brabantse Megen.

Afbeeldingen

Wonen in Appeltern

Twitter

Op de kaart

Cookie-instellingen