Een nieuw leven voor de Willem Kölling Nutskleuterschool in Dieren

Als deelnemer van ‘Mijn huis staat in Gelderland’ wordt er een unieke kans geboden om je eigen woning te bouwen in een leegstaand gebouw in Gelderland. Zie jij jezelf al wonen in een van deze locaties?

Aanmelden
Vanaf 1 oktober kun je je bij de gemeente van de locatie aanmelden. Kijk voor meer informatie op de locatiepagina van de locatie die jij interessant vindt!

In Dieren-Noord staat de prachtige monumentale voormalige Willem Kölling Nutskleuterschool. Wij zoeken een nieuwe invulling voor deze voormalige school. Het gebouw is zeer geschikt om - met behoud van de historische kenmerken - ruimte te geven aan twee à drie woningen of een woongroep. Doe jij mee?

Aanmelden voor de challenge in Dieren?

De aanmeldingsperiode voor deze locatie is inmiddels gesloten. In december wordt de deelnemende groep bekend gemaakt. Heb je toch nog vragen of ben je benieuwd? Kijk dan op www.rheden.nl/steengoed.

Een nieuw leven voor de Willem Kölling Nutskleuterschool

In Dieren-Noord staat op de hoek van de Tellegenlaan en Wilhelminaweg de prachtige monumentale voormalige Willem Kölling Nutskleuterschool uit 1931. De school is genoemd naar de stichter ervan, tevens oprichter en eigenaar van de vlakbij gelegen monumentale Gazelle Rijwielfabriek. De ontwerper was de plaatselijk bekende architect Heineman uit Velp. Hij werkte enkele jaren voor de befaamde H.P. Berlage en werd daarna vooral bekend als de bouwer van villa’s uit de jaren 1920-’30 in Velp en Rozendaal.

Wij zoeken een nieuwe invulling voor deze voormalige school. Het gebouw is zeer geschikt om - met behoud van de historische kenmerken - ruimte te geven aan twee à drie woningen of een woongroep voor senioren bijvoorbeeld. Het gebouw heeft een oppervlakte van 302 m2 en staat op een kavel van 2020 m2. Bijzonder is de geknikte plattegrond waardoor alle klaslokalen op het zuiden georiënteerd lagen.

Bevlogen (toekomstige) Dierenaren gezocht!

We zijn op zoek naar een groep mensen die onder begeleiding van professionals hun droom op deze plek gaan verwezenlijken. We zoeken mensen die met aandacht en respect voor de historische kwaliteiten de school een nieuw leven geven. Daarnaast vinden we het belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan de verduurzaming van het gebouw en dat mag best innovatief zijn en een voorbeeld voor anderen, heel graag zelfs. Ook vinden wij het erg belangrijk dat de school mooi en vooral ook groen wordt ingepast in de omgeving. Het moet kortom een mooie plek worden in het dorp waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.

Dieren: één van de zeven dorpen in het groen

Dieren is met zo’n 14.000 inwoners één van de drie grote dorpen van de gemeente. Het dorp beschikt over prima voorzieningen. Winkels, zorg, onderwijs, sportvoorzieningen, bos, heide, de rivier, het is er allemaal op loop- en fietsafstand. Het omringende landschap biedt veel mogelijkheden om te sporten, wandelen of fietsen in een gevarieerde en natuurlijke omgeving. Voor stedelijke activiteiten kunnen Dierenaren terecht in vlakbij gelegen steden als Arnhem, Apeldoorn, Doetinchem, Doesburg of Zutphen. Daar ben je zo via de (snel)weg of met de trein, want midden in Dieren ligt een intercitystation.

Uniek voor Rheden is het reliëf waardoor er vanaf de hoge stuwwal mooie vergezichten zijn. Om die reden liggen in de gemeente ook veel historische landgoederen en buitenplaatsen. Een fantastische plek om te wonen, werken en recreëren.

Afbeeldingen

Mijn huis staat in Gelderland: Dieren

Twitter

Op de kaart

Cookie-instellingen