Kijk op Scherpenzeel

Presentatiebijeenkomst herindelingsontwerp (digitaal)

projectgroep Kijk op Scherpenzeel 26-01-2021 99 keer bekeken 4 reacties

Begin

02-03-2021 om 19:30

Einde

02-03-2021 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Op 2 en 4 maart geven we een digitale presentatie over de inhoud van het herindelingsontwerp. U kunt die avonden kijken en luisteren en vragen stellen in de chatfunctie. Tijdens de bijeenkomsten zijn commissaris van Koning John Berends en gedeputeerde Jan Markink aanwezig.

4  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 

Een momentje...
GJP 01-03-21 om 13:18

Barneveld kent al een sterk dorpenbeleid, dus welke concrete ideeën zijn er om dat naar 2.0 te tillen ?

projectgroep Kijk op Scherpenzeel 02-03-21 om 12:00

De provincie geeft in het herindelingsontwerp aan dat in de nieuwe gemeente aan de verwachtingen en belangen van inwoners (van Scherpenzeel en van de andere dorpen in Barneveld) zo goed mogelijk tegemoet gekomen moet worden. Daarvoor wordt concreet ingezet op 2 zaken:

  • Goede inhoudelijke en meerjarige afspraken tussen Barneveld en Scherpenzeel over behoud en ontwikkeling van voorzieningen en dienstverlening in het dorp Scherpenzeel na 1-1-2023;
  • (Door)ontwikkeling van een vorm van kernenrepresentatie en zeggenschap van dorpen waarmee de invloed en zeggenschap van de gemeenschap in de kernen/dorpen zo goed mogelijk geborgd is.

De invulling van deze aspecten is primair aan de gemeenten zelf, waarbij de provincie een bevorderende rol heeft in het overleg daarover. Wat betreft het tweede aspect zijn zowel vanuit Barneveld als Scherpenzeel ideeën om daar invulling aan te geven. Deze sluiten zeker ook aan bij het bestaande dorpenbeleid van Barneveld. Ze kunnen ook uitbreidingen of aanvullingen daarop betekenen, bv. in de manier waarop die zeggenschap een meer formele basis zou kunnen krijgen of in de manier waarop contact en communicatie tussen kernen en gemeentebestuur vorm krijgt. Bij die invulling kunnen ook ervaringen en inzichten uit de rest van Nederland worden benut.

Petra 02-03-21 om 20:11

Heb geprobeerd mee te luisteren via de gepubliceerde link, maar helaas liepen beeld en geluid telkens vast. Erg jammer. Zal donderdag nog eens proberen.

projectgroep Kijk op Scherpenzeel 03-03-21 om 12:04

Vervelend! Mogelijk ligt dit aan de webbrowser die je gebruikt. Je zou een andere browser kunnen proberen.

Je kunt aanstaande donderdag 4 maart alsnog het webinar volgen, we beginnen weer om 19.30 uur.

Cookie-instellingen