Campagneposters, waar zou jij ze ophangen

Renate Westra 08-04-2019 22600 keer bekeken 3 reacties

Er is al heel wat gediscussieerd over de beste plaatsen om campagne posters op te hangen. Algemene reactie is: op die plaatsen waar mensen komen die moeite hebben met lezen of schrijven. Denk mee en laat weten waar jij denkt dat een poster zoals bijvoorbeeld onderstaande, het meeste effect heeft.

Poster - Vacature

3  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Patricia Kraan 26-06-19 om 9:42

Wanneer we mensen willen bereiken die moeite hebben met lezen en schrijven hebben posters met 'letters' niet zoveel effect. Ik weet van onze cliënten (mensen met een licht verstandelijke beperking) dat ze posters (en eigenlijk alles met letters op papier) zoveel mogelijk vermijden om niet steeds bevestigd te worden in hun gevoel van minderwaardigheid; 'ik kan het niet lezen, het is dus niet voor mij bedoeld, ik hoor er dus niet bij'.
We kunnen heel veel tijd, energie en geld blijven investeren in de 'ontvangers' van communicatie uitingen (de laaggeletterden), maar wanneer we het kerndoel willen bereiken (mensen informeren) lijkt me efficiënter om vanuit hun positie te denken en zoveel mogelijk mondeling te communiceren. Met filmpjes met gesproken woord in eenvoudige taal en herkenbare afbeeldingen bereik je, denk ik, veel meer en ook een veel bredere doelgroep (bvb ook ouderen). Kortom; het lijkt me efficiënter om de manier van ZENDEN van informatie aan te passen, in plaats van ons (alleen) te richten op de ONTVANGERS.
Ik verwacht ook dat ook commerciële partijen steeds minder 'letters op papier' gaan gebruiken en veel meer digitaal in animatie/filmvorm/gesproken woord gaan communiceren. Laat de overheid en publieke organen daar het voortouw in nemen?

Daphne Seegers 26-06-19 om 22:21

Patricia Kraan bedankt voor je reactie. Alle tips en opmerkingen zijn van harte welkom. Dit helpt ons bij de actualisatie van de campagne.

Renate Westra 09-07-19 om 12:57

Dag Patricia, natuurlijk zijn er verschillen in laaggeletterdheid: waar sommigen niet kunnen lezen, zijn er ook mensen met beperkte lees- en schrijfvaardigheden. Ik ben het met je eens dat we zoveel mogelijk rekening moeten houden met de keuze van het communicatiemiddel en dat er meer mogelijkheden zijn dan geschreven tekst.

Cookie-instellingen