InspiLerend waterkantplein

Marriet Varenkamp July 13, 2018
46321 keer bekeken 3 comments

Bekijk de projecten van de 11 uitgekozen scholen hieronder.

Water is inspirerend, rustgevend en we kunnen er veel van, mee en met leren. Het idee is om de mooie sloten achter de ontdektuin te betrekken bij de ontdektuin en plein. Leren met je hart, hoofd en handen. Nederland, ONS waterland, waar we op jonge leeftijd bewust mee om kunnen leren gaan.

Onze school heeft een ontdektuin waar we een mooie waterpomp in hebben, die water uit de sloot haalt, maar helaas kunnen we daar alleen maar mee pompen en laten stromen naar de sloot. Het idee van de kinderen is om met meer water te werken. Kortom meer water naar de ontdektuin, maar we zijn tot het mooie idee gekomen om niet het water naar de tuin te halen, maar de tuin naar het water te brengen.

We willen graag de waterkant bij onze ontdektuin betrekken om ons te laten inspireren, te leren en er rustig te leren door een flonder/afdak/schuurtje bij de waterkant te maken. Want we willen daar leren:

- wat leeft er in het water het jaar door

- natuurkundige elementen ontdekken

- rustigevende werkplek aan de waterkant

- spel-, speel en ontdekplezier 

Kortom, Nederland-waterland.

De bijgevoegde ontwerpen zijn van de leerlingen hoe zij een inspiLerende ontdektuin zouden willen hebben.

De jury over dit project: 

De dichter uit de jury is erg enthousiast over de mooie woordspeling van de titel van het plan van de Hoeksteen. Een InspiLerend waterkantplein, dat moet toch mooi en educatief zijn.
De verbondenheid met de omgeving en het water in het bijzonder, de eigen sloot achter de school,
gooit verder hoge ogen bij de jury.
De verbinding met de reeds aanwezige ontdektuin is goed. Er is voldoende mogelijkheid om met een kunstenaar de creativiteit van de leerlingen te laten stromen, mits hier oog voor is.
De tip van jury is de link naar een bredere duurzaamheidsgedachte toe te voegen. Ook moet de rol van de kunstenaar én van de kinderen nog goed beschreven en geborgd worden.

Images

Added files

Comment

Twitter

3  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cultuurmij Oost July 17, 2018

@Marriet: Leuk dat jullie al een ontdektuin hebben, een toevoeging van meer water zou mooi zijn als dat gerealiseerd kon worden met behulp van dit project. Mocht je schetsen hebben van de leerlingen die een bepaald idee hebben hoe de sloot bereikt kan worden, voeg ze dan hier toe!

@Marriet: bedankt voor je bijdrage. Scholen kunnen hun idee tot 30 september 2018 indienen. Daarna hoor je of jouw school bij de 10 geselecteerde scholen zit.

Jacquelien.dejong@cultuurkust.nl January 30, 2019

Gefeliciteerd met jullie verkiezing. Ik ben heel benieuwd hoe jullie plan vorm gaat krijgen!
Jacquelien de Jong (Cultuurmakelaar van de gemeente Nijkerk)

Cookie settings