Sprekend Gelderland Praat, denk en doe mee

Power minor van de HAN ontvangt nominatie voor Pro-Motor-award

Tinus hammink November 21, 2018 21566 keer bekeken 0 comments

Het succes van de Power Minor en de Power Course van de HAN wordt beloond met een nominatie voor de Pro-Motor-award. De onderwijstrajecten zijn gericht op het opleiden van energietechnici voor een uiterst krappe arbeidsmarkt en worden georganiseerd door partijen die verbonden zijn aan het Sustainable Electrical Energy Centre of Expertise (SEECE).
Al elf jaar organiseert TenneT, samen met  de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen,   de ‘Power Minor’. Studenten Elektrotechniek kunnen binnen hun studie kiezen voor deze module. Hr-directeur Veronique Gremmen van TenneT; " Dat bleek een schot in de roos, we zien nu dat ruim zeventig procent van de voltijdstudenten die een Power Minor volgde in de energiesector aan de slag is gegaan. En met de energietransitie voor de deur is dat geen overbodige luxe. Een cadeau voor de hele energiesector dus." En dat is opgevallen, met als resultaat dat de ‘Power Minor’ nu genomineerd is voor de Pro-Motor award.

Goed technisch personeel
Niet alleen studenten zijn enthousiast over de module, ook medewerkers van  bedrijven actief binnen de energiesector kunnen deze volgen als cursus.  de ‘Power Course’. De inhoud is hetzelfde maar de doelgroep is anders. 
De energiesector heeft een uitdaging. Er is een tekort aan goed technisch personeel in Nederland. TenneT zag dit probleem voor de sector aankomen en bedacht daarvoor een creatieve oplossing. Door het volgen van de ‘Power Minor’ krijgen studenten al vroeg de kans een kijkje te nemen in de energiesector, en onze ervaring is dat dat altijd naar meer smaakt. De course en de minor hebben een plek binnen SEECE, een publiek-private samenwerking die innovatie aanjaagt, zorgt voor voldoende arbeidscapaciteit en kennis omzet in financieel haalbare producten en diensten. De power minor en de power course zijn geen hype, maar een manier om het probleem van het tekort aan personeel in de sector duurzaam aan te pakken.

Jaarlijkse prijs
De Pro-Motor award is een jaarlijkse prijs voor centres of expertise, die ambitieuze ideeën in de praktijk brengen. Door deze ideeën zichtbaar te maken en te promoten, kunnen ze uitgroeien tot een vernieuwend project of product.  De juryvoorzitter is Mariette Hamer, voorzitter van de SER. Zij laat weten dat zij niet alleen goede ideeën beloont, maar ook let op de uitwerking van deze ideeën. Ze hoopt dat de award een impuls geeft aan regionale samenwerking in het hbo en mbo. De Pro-Motor award is een initiatief van Katapult, een netwerk van meer dan 150 samenwerkingsverbanden tussen het onderwijs en het bedrijfsleven.

0  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Cookie settings