Sprekend Gelderland Praat, denk en doe mee

De verwilderde katten bezorgen ons nu al kopzorgen.

Miranda Heijdra September 27, 2018 908 keer bekeken 1 comments

In een dorp loopt een kolonie verwilderde katten, de basis ligt nog bij een oud boerderijtje waar het dorp inmiddels omheen is gegroeid.

Buurbewoners voeren deze katten maar de kolonie groeit razendsnel uit, kittens van vorig jaar die nu alweer kittens hebben. 

De Gedeputeerde van de Provincie Gelderland heeft besloten dat wij u hiermee niet meer mogen komen helpen. Wij mogen ze komen vangen en opvangen maar na neutralisatie mogen wij ze niet meer terug zetten. 

Door het gecreëerde vacuüm effect van niet terug mogen zetten, want buurtbewoners blijven toch voeren, komen er vanzelf weer nieuwe.

Dus door ze niet meer te komen vangen hoeven wij ze ook niet terug te zetten.

De gedeputeerde van de Provincie Gelderland heeft ons namelijk duidelijk gezegd dat de oorzaak bij de mens ligt.

En zolang er geen landelijke  wet is op de verplichte neutralisatie van alle katten heeft het voor ons geen enkele nut meer om ze te laten helpen om zodoende door het natuurlijk proces de kolonie te laten verkleinen en daardoor langzaam te laten verdwijnen in de toekomst.

Wij komen nog wel de hele kleine kittens ophalen omdat die nog gesocialiseerd kunnen worden voor in een huisgezin en groeit de kolonie toch iets minder snel, dat dan weer wel.

Denk wat u er van wil denken.

Zonder deze ontheffing mag u zolang de (kolonies) niet geneutraliseerde verwilderde katten melden bij het Provinciehuis in Arnhem.

 

 

 

1  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Sprekend Gelderland October 03, 2018

Hoi Miranda,

Bedankt voor je bijdrage op het forum. We hebben het voor je gedeeld op twitter en zijn benieuwd wat ander leden hiervan vinden.
Team Forum Gelderland

Cookie settings